Čokoladni smoothie z bananami in goji jagodami

Čokoladni smoothie z goji jagodami

Smoothie, ki mu pravimo tudi »super smoothie«, saj je poln antioksidantov, ki bodo zaščitili telo ter vitaminov in mineralov, ki jih telo nujno potrebuje za pravilno delovanje. Še ena izmed prednosti tega super smoothija je v tem, da vsebuje kakav, ki vas napolni z energijo in pripravi na vse dnevne napore, ki še sledijo.

Priprava (za 1 smoothie):

Čokoladni smoothie z bananami in goji jagodami

  • 2 banani, razrezani na koščke,
  • 2 čajni žlički kakava v prahu,
  • 1/3 skodelice posušenih goji jagod,
  • 1 skodelica rdečega grozdja,
  • 2 skodelici sveže špinače,
  • ½ skodelice zamrznjenih borovnic ali jagod,
  • 1 merico beljakovin v prahu,
  • 1 – 2 dcl ohlajene vode (po želji lahko namesto navadne vode uporabite kokosovo).

V blender dodajte vodo, kakav ter beljakovine v prahu in počasi mešajte 30 – 60 sekund, da se sestavine dobro premešajo. Nato postopoma dodajajte sadje in mešajte, dokler ne bo smoothie prijetne kremaste strukture.

Smoothie, ki ste ga ravnokar pripravili, je odličen nadomestek obroka. Priporočam, da ga polovico takoj popijete, drugo polovico pa ga lahko prihranite za kasneje. Zapomnite si, da morate smoothie, ki ga ne popijete dokonca, shraniti v zaprto posodo (ali pa kozarec prekrijete s folijo za živila), vse skupaj pa morate postaviti v hladilnik, kjer vas bo smoothie počakal do 24 ur.

Unikatna sestava super smoothija bo poskrbela, da boste v vaše telo vnesli vse, kar vaše telo potrebuje. Kakav v prahu vsebuje mnoge minerale (magnezij, železo, krom, mangan, cink, baker), mnoge antioksidante (polifenoli, katehini, epikatehini) ter snovi, ki vplivajo na budnost in dobro počutje (anandamin, fenetilamin).

Goji jagode smoothie napolnijo z aminokislinami, ki so nujno potrebne za nemoteno delovanje telesa in njegov razvoj. Te jagode vsebujejo kar 18 različnih amino kislin, 21 mineralov (baker, kalcij, selen, železo, cink …) in vitamine B1, B2, B6, E ter 4x več antioksidantov, kot jih vsebujejo borovnice, ki so znane po svojih antioksidativnih lastnostih.

Zamrznjene borovnice v smoothie dodajo pestro paleto antioksidantov ter vitaminov B6, C in K.

Rdeče grozdje vsebuje vitamin C ter unikaten antioksidant resveratrol, ki je plod številnih raziskav, ki potrjujejo njegove učinke.
Sveža špinača doda vitamine A, B1, B2, B3, B6, B9 (folna kislina), C in E ter minerale (kalcij, selen, cink, kalij, baker) in nenasičene omega 3 maščobne kisline.