Preprosto najboljši goveji zrezki v omaki

Goveji zrezek v omaki

Govedina je ena izmed bolj zdravih vrst mesa. Zato so pri nas doma na jedilniku pogostokrat  goveji zrezki v omaki, čez katere se prav nihče ne pritožuje.

Za 4 člansko družino potrebujem:

    Goveji zrezki v omaki

  • Goveje zrezke – 4 kom
  • Sesekljano čebulo – 2 kom
  • Sesekljan česen – cca 4 stroke
  • Na drobno narezan por – 1 kom
  • Juho za zalivanje (ali voda)
  • Maščobo
  • Moko – 1žlica
  • Sol, poper
  • Gorčica – 1 žlica
  • Rdeče vino -1/2 dl

In kako se pripravijo zrezki v goveji omaki?

Zrezke dobro operem in popivnam z papirnato brisačo. Nato jih potolčem, po potrebi zarežem v žilice (da se pri peki zrezki ne pokrčijo), solim in popram.

Na segreti maščobi zrezke z obeh strani na hitro popečem in jih preložim na krožnik. Na isti maščobi posteklenim čebulo.  Ko čebula dobro ovene (ne sme porjaveti), dodam še česen in ko ta zadiši, vse skupaj poprašim z moko. Malo popražim in zalijem z juho. Premešam, dodam še gorčico ter vino. Ponovno premešam in dodam še popečene zrezke.

Vse skupaj na nizki temperaturi dušim tako dolgo, da se čebula lepo razpusti. Tiste, ki čebula moti, lahko omako prepasirajo. K tako pripravljenim zrezkom se odlično podajo kruhovi cmoki, kruhova rolada, skutini štruklji, dušen riž…in seveda skleda poljubne solate.

Naj vam tekne!