Limonina marmelada brez sladkorja

Limonina marmelada brez sladkorja

Vam je življenje dalo limone? Če ne marate limonade, je limonina marmelada brez sladkorja boljša ideja. Recepti za marmelade pogosto vsebujejo veliko sladkorja, ki pa ni najboljši za naše zdravje, še posebaj, če ga vaše telo ne tolerira. Marmelada brez sladkorja je rešitev, če ste diabetik ali pa bi radi zaužili manj kalorij brez odrekanja užitkom.

Marmelada brez sladkorjaZa kozarec limonine marmelade brez sladkorja potrebujemo:

  • 6 srednje velikih limon
  • 5 žlic Stevija
  • 30 g nesladkane želetine (gustina)
  • 0.6 dl vode

Postopek

Najprej temeljito operemo limone v topli vodi in odstranimo vse peclje. Limone prerežemo na polovice in iztisnemo sok. Iz limoninega soka odstranimo košice, iz lupine pa odstranimo meso (pulpo). Limonino meso (pulpo) in semena zavijemo v čisto krpo (lahko tudi robček iz tkanine). Limonino lupino narežemona zelo tanke rezine (cca 1 mm) in jo damo v lonec skupaj z limoninim sokom. Po potrebi dolijemo vodo, ampak ravno toliko, da vse skupaj pokrijemo.

V zmes dodamo limonino meso in koščice zavite v krpo in vse skupaj zavremo in dušimo tako dolgo, da postane limonina lupina mehka. Ko je limonina lupina postane mehka, odstranimo krpo s limoninim mesom in košicami in vse skupaj ožamemo.

Dodamo stevijo, vremo in mešamo dokler se stevija povsem ne rastopi. Ugasnimo in počakamo trenutek, da se nekoliko ohladi. Preverite sladkost marmelade in po potrebi dodajte še nekoliko stevije. V nekoliko tople vode raztopimo želetino in jo temelito vmešamo v zmes. Marmelado vlijemo v vroče kozarce in jih zapremo. Počakajte, da se marmelada ohladi in jo shranite v hladilnik ali klet.

Kot vidite, je limonina marmelada brez sladkorja enostavna za pripravit. Pripočamo jo vsem diabetikom in vsem tistim, ki bi radi jedli bolj zdrave in domače marmelade.