Porova juha

Porova juha

Ena izmed mojih hitro pripravljenih juh je tudi porova juha. Takšno juho lahko skuha tudi tisti, ki nima nobenih kuharskih sposobnosti.

Porova juha za 4 osebe vsebuje:

Porova juha

  • Por – 2 večja pora (ali več manjših)
  • Jušno osnovo – cca 1,5 l
  • Kokosovo olje (maslo) – 1 – žlica
  • Jajce – 1 kom
  • Pšenični zdrob – 2 žlici
  • Sol, poper

Por dobro očistim in celega zrežem bolj na tanke kolobarje. Na segreti maščobi ga pražim toliko časa, da čisto oveni, a ne sme porjaveti.

Popraženi por zalijem z jušno osnovo in pustim, da juha zavre.

Jajce penasto stepem, mu dodam pšenični zdrob, dobro premešam in takoj, vendar počasi vlivam v vrelo juho. Jajčna zmes mora biti toliko gosta, da lepo teče. Če je pregosta, ji dodam malo vode. Ob vlivanju te zmesi, morate juho vseskozi mešati, najbolje kar z metlico.

Juho pustim vreti še cca pet minut, po potrebi solim in popram.

Tako, odlična porova juha je pripravljena. Nalijem jo na krožnik, malo dekoriram in takoj ponudim.