Recept za pico iz kamut khorasan polnozrnate moke

Kamut moka

Klasično pico poznajo tako rekoč v restavracijah po celem svetu. Testo za pico iz Kamut khorasan polnozrnate moke daje pici še bolj poln okus, ki se vam bo razlezel po ustih in ki ga še dolgo ne boste pozabili.

  • Čas priprave: 60 min
  • Čas pečenja: 15–20 min
  • Skupaj: 80 min

SESTAVINE ZA EN PEKAČ:

TESTO:Kamut pica testo

  • 200 g Kamut polnozrnate moke
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 Žlička soli
  • Bazilika, sol, poper, origano
  • 1 dl mineralne vode
  • 1 vrečka suhega kvasa ali 30 g svežega kvasa
  • voda po potrebi

NADEV:

  • 1 pločevinka pelatov
  • 150 g šunke
  • 1 pločevinka vloženih gobic
  • 200 g naribanega edamca
  • 2 stroka česna
  • 1 vrečka okroglih mozzarellic

TESTA ZA PICO:

V večjo posodo vsujemo presejano Kamut khorasan polnozrnato moko. Dodamo ji kislo smetano, mineralno vodo, žličko soli, olivno olje,  kvas in baziliko po okusu. Testo zalijemo z mlačno vodo, dokler se testo ne loči od roke. Nato ga naoljimo in postavimo na hladno za en dan.

Naslednji dan testo za pico vzamemo iz hladilnika. Testo, ki ne sme biti trdo, zgnetemo z mešalcem na najnižji stopnji. Nato ga razvaljamo, pokrijemo in pustimo vzhajati 30–40 min. V tem času pripravimo nadev.

Testo za pico iz kamut mokePRIPRAVA NADEVA:

Pelate zmečkamo, dodamo sesekljan česen, baziliko, origano in poper. Solimo po okusu, lahko dodamo žličko sladkorja ali kečap. Naribamo sir ter pripravimo gobice in šunko.

Pekač naoljimo ali obložimo s peki papirjem, nato pa na pekač položimo vzhajano testo, ki ga razvaljamo od sredine navzven, da dobimo debelejše robove pice. Na testo enakomerno razporedimo omako in malo origana, potresemo s sirom, dodamo šunko, gobice in koščke mozzarelle.

Pečico vključimo na 220°C in ko se ogreje, postavimo našo pico v pečico in pečemo okoli 15–20 minut.

Preizkusite naš recept in vaše mnenje delite z nami!

Dober tek!