Recept za pustne krofe

Pustni krofi

Za vse tiste, ki ne komplicirate pri pripravi krofov, bo tale recept za pustne krofe več kot dobrodošel. Nabaviti morate le moko, ki vsebuje že skoraj vse sestavine, ki so potrebne pri pripravi testa za krofe.

Za pripravo krofov potrebujem:

Recept za pustne krofe

  • Boni mešanico moke za krofe – ½ kg
  • Belo moko – ½ kg
  • Jajca – 3 kom
  • Sveži kvas – 1 kocka
  • Mleko – ½ l
  • Olje za peko

Ta recept za pustne krofe je enostaven, a se je potrebno korakov zelo natančno držati.

Pomembno je, da so vse sestavine segrete na sobno temperaturo, le mleko naj bo bolj toplo.

V večjo skledo dam moko, razdrobljeni kvas, jajca in mlačno mleko.

Testo močno pregnetem, pokrijem in ga dam na toplo vzhajati. Vzhajano testo razdelim na približno enake koščke. Iz vsakega koščka naredim kroglico in jo dam na bel prt. Pokrijem jo z drugim prtom in pustim, da malo vzhajajo.

Čez cca 15 minut krofe obrnem in še enkrat pustim, da malo vzhajajo.

V globoki posodi segrejem olje in položim vanj krofe. Ko so zlato rjavi, jih obrnem in enako spečem še na drugi strani.

Pečene krofe dam na papirnate prtičke, da se odteče odvečna maščoba. Odcejene z brizgalko napolnim z marmelado.

Ker imamo pri nas radi oblite s čokolado, jih polovico oblijem s čokoladnim prelivom, polovico pa ji potrosim s sladkorno moko.

Želim vam obilo dobrih in lepih krofov.