Špinačni pire krompir

Pire krompir

Špinačni Pire krompir je pire krompir z dodano spinačo. Priprava je skoraj povsem enaka navadnemu pireju, dodamo le pripravo špinače.

Za 4 lačna usta potrebujemo:

Pire krompir s špinačo

  • 5-6 velikih krompirjev
  • 400-450 g špinače
  • Malo mleka
  • Kislo smetano
  • Maslo ali margarino
  • Začimbe

Pav tako kot pri navadnem pire krompirju, krompir najprej olupimo, razrežemo na večje kose in ga damo kuhat. Krompir pustimo vreti cca 20 minut ali dokler ne postane mehak.

Medtem špinačo operemo in odcedimo. Na štedilnik pristavimo in zavremo približno 2-3 dl mleka. V drugi posodi segrejemo malo masla kateremu dodamo očiščeno špinačo. Posodo pokrijemo in kuhao le toliko časa, da špinača upade in se zmehča.

Ko je krompir kuhan, ga odcedimo, zmučkamo in dodamo še vroče mleko. Špinači primešamo še kislo smetano in kuhamo doliko dolgo, da se tekočina ukuha. Sedaj krompirju primešamo samo še špinačo in špinačni pire krompir je pripravljen.